luni, 28 mai 2012

 

        ÃŽnca de la nastere ne luptam sa ajungem batrâni. Viata pentru foarte multi dintre noi trece asa de usor încât pur si simplu te trezesti batrân. Etapele vietii se succed cu repeziciune; copilaria, adolescenta, tineretea, maturitatea, batrânetea. Se pare însa ca, viata a demonstrat-o, etapa cea mai grea este batrânetea. Cei care au stiut sa-si organizeze viata au muncit asigurându-si o pensie, care însa oricât de consistenta ar fi, dupa o anumita vârsta si în anumite conditii nu este suficienta. 
Individul ca persoana, nu poate fi independent în totalitate, el depinzând în marea majoritate a cazurilor de societatea în care traieste.
     Despre trecerea de la etapa activa la cea a pensionarii se pare ca nu se stiu prea multe, cu toate ca foarte multi au cercetat fenomenul despre asa-zisa „vârsta a treia". Francezul Voltaire (1694 - 1778) a decis ca a „îmbatrâni” este singurul mijloc de a trai mai mult. Trebuie sa ne gândim ca în fiecare dintre noi exista dorinta de a ajunge la batrânete. Dar sensul îmbatrânirii nu trebuie sa fie un obstacol pentru generatiile ce vin, ci din contra, va trebui sa devina un obiectiv, caci batrânetea este ca un far, la care vor ajunge doar cei puternici, reusind sa strabata valurile vietii. Cei slabi vor deveni batrâni înainte de vreme.
   Rolul familiei este esential în viata batrânilor. Grija copiilor fata de parinti, prezenta nepotilor aduce bucurii si o stare psihologica optimista. Prelungirea activitatii în conditii bune, induce o stare sufleteasca deosebita. 
     Câti batrâni au parte de o batrânete fericita? Ce face societatea pentru cei ajunsi la apogeul mult asteptat? Iata întrebari la care nu se prea gasesc raspunsuri.
     Noi va putem reda totusi bucuria de a trai o batranete linistita. La noi, puteti avea parte de ingrijirea necesara atunci cand societatea nu-si face datoria fata de dumneavoastra, sau atunci cand familia ori nu mai exista, ori nu are timpul necesar. 
      Contactati-ne si nu veti regreta.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu